Ga naar de inhoud

HEALING PLANTS

Want wie vindt het nou níét leuk om een kaartje te trekken?
Mensen lichten altijd op als hen wordt gevraagd een orakelkaart te trekken. Zelfs zij die broodnuchter in het leven staan, zijn dan toch wel benieuwd ‘wat die kaart dan wel te zeggen heeft’. Het is ook zo simpel dat iedereen het kan. Je schudt het deck en trekt een kaart voor jezelf of een ander. Het boekje met informatie doet de rest.
 

Over ‘HEALING PLANTS’
Gebaseerd op de aromatherapie, vertellen deze handgeschilderde plantenmeesters je wat je op dit moment in je leven nodig hebt. Trek een kaart (of twee, volgens de methode!) uit deze orakelkaartset wanneer je voelt dat je ergens in vastloopt of met een vraag zit. Of wanneer je gewoon een inspirerende tekst wilt lezen bij het ontwaken, het naar bed gaan of op elk ander moment van de dag. Elke plantenmeester is thuis in een plant, bloem, boom of kruid en vertelt je een verhaal over je situatie. Zo zul je bijvoorbeeld Lavandor – gebaseerd op de helende eigenschappen van lavendel – uit de stapel trekken wanneer je je in een onrustige tijd bevindt waarin je veel weerstand voelt. Lavandor brengt kalmte en rust en vertelt je hoe je dat kunt creëren. Dit deck werd gelanceerd in 2019 en is inmiddels uitverkocht. Een Engelstalige versie wordt verwacht in 2024/2025.

Aromatherapie
De orakelkaarten zijn gebaseerd op de geneeskrachtige werking van planten, bloemen, kruiden en bomen uit de aromatherapie. Wij zijn niet verbonden aan een merk essentiële oliën en verkopen zelf ook geen oliën. De insteek van de set is niet om aromatherapie te promoten en daarmee de verkoop van producten. De kennis die wij gebruiken komt wel voort uit een studie aromatherapie; dit was voor ons een inspiratiebron voor het maken van HEALING PLANTS.
Onder elke kaartuitleg vind je een optionele toepassing. Daarin wordt de essentiële olie genoemd waarop de kaart is gebaseerd, maar het is aan de gebruiker van de kaarten volledig vrij om deze toepassing wel of niet te gebruiken. 

Belangrijk: het gebruik van essentiële oliën is volledig op eigen risico en hier dient zorgvuldig mee te worden omgegaan. Binnen alle toepassingen doelen wij op het gebruik van een verstuiver om olie mee te verdampen. Gebruik essentiële oliën nooit direct op de huid of oraal wanneer je geen officiële studie in aromatherapie hebt gevolgd! Voor vragen over aromatherapie verzoeken we je te contact op te nemen met een gediplomeerd aromatherapeut. 

Hoe te werken met deze set?
In dit onderdeel leggen we uit hoe je optimaal gebruik kunt maken van de set HEALING PLANTS. Er zijn verschillende methodes om de kaarten te ‘lezen’. Het toepassen daarvan is volledig aan jouzelf. Je moet niks, je mag alles. Doe waar jij je goed bij voelt, gebruik je eigen rituelen of volg de officiële HEALING PLANTS-methode. Waar sommige mensen er een spiritueel spektakel van maken, zijn wij niet van de poeha. De kaarten werken toch wel.

Methode 1

Standaardmethode
Er zijn verschillende manieren om met HEALING PLANTS aan de slag te gaan. De makkelijkste methode is simpelweg de kaarten te schudden en intuïtief een kaart te kiezen. Dat kan door tijdens het schudden al een kaart uit het deck te trekken, door ze voor je uit te spreiden als een waaier of door ze door elkaar te mengen op een tafel of vloer. Een andere mogelijkheid is na het schudden het deck in z’n geheel op een tafel recht te kloppen en de kaart te kiezen die nog uitsteekt.
Wanneer je een ander een kaart uit je deck laat trekken en het fijn vindt, dan kun je even met je knokkels op het deck de energie eruit ‘kloppen’. Je kunt de ander zelf de kaarten laten schudden, maar je kunt ook afstemmen op de ander terwijl jij de kaarten aanbiedt.

Methode 2

De HEALING PLANTS-methode
Onze kaarten bevatten bewust geen tekst, behalve de naam van de plantenmeester. Dat betekent dat je bij het zien van de kaart niet wordt beïnvloed door woorden. De HEALING PLANTS-methode houdt in dat je blind twee kaarten kiest uit het deck (intuïtie): met elke hand een kaart. Deze kaarten draai je tegelijk om en zo snel mogelijk kies je de kaart die je op dit moment het meest aanspreekt (onderbewuste). De tekening die je kiest, zal verschillen naarmate je in een andere mentale staat, fysieke omgeving of fase van je leven zit. Ook je naasten, recente gebeurtenissen, de tijd van de dag en zelfs het weer kunnen van invloed zijn op de kaart die je in een split second kiest boven een andere. Je oog zal telkens op een ander detail vallen. Wat de reden ook is, het moet zo zijn dat je de kaart kiest die je kiest, ook al is dat 99 maal dezelfde.

Reinigen van de kaarten
Fysiek: met een minimaal vochtig doekje, alleen wanneer je bijvoorbeeld hebt geknoeid. Bij contact met water direct helemaal droogmaken met een handdoek.

Energetisch: Je schudt het deck voor elke nieuwe trekker opnieuw en kunt, door er even met je knokkels op te tikken, de energie van de vorige gebruiken eruit halen. De kaarten af en toe allemaal door de rook van gebrande salie halen, is nog krachtiger.

Uitverkocht
HEALING PLANTS is op dit moment helaas uitverkocht.  In 2024/2025 zal een Engelstalige herdruk verschijnen na de release van ons krachtdierendeck. Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn.

"Prachtige kaartenset met een fijne look en feel. Mooi dat de verschillende elementen verwerkt zijn in beeld en kleur, de kaarten werken op meerdere niveau’s. Mensen hebben in deze tijd behoefte om zich opnieuw te verbinden met de natuur en daar sluiten deze kaarten mooi bij aan."
Bianca van Elteren
kruidenmeisje

Wat betekent de donkere kaart?

We krijgen veel vragen over deze kaart. Tijd voor uitleg! Uitleg lees je hier.