Ga naar de inhoud

De Orakelmeisjes

De Orakelmeisjes – wie zijn dat?
Wij zijn Amber Delahaye en Jenneke van Genechten en we zijn dol op tarotsets en orakelsets. Wij geloven dat toeval niet bestaat en dat een kaart je altijd geeft wat je nodig hebt, ook al zie je het nog niet op dat moment. Het is niet voor niets dat je na het schudden en op de tafel kloppen van een deck meestal één kaart hebt uitsteken. Dat is je kaart voor dat moment.

Overigens hanteren wij voor het deck HEALING PLANTS en het krachtdierendeck een methode waarbij je twee kaarten trekt.

Limburgse vrouwen, geen meisjes
We zijn beiden dol op spiritualiteit, maar wat ons bindt is dat we ook allebei heel nuchter kunnen zijn, met een portie humor. Omdat we allebei al jarenlang werken met orakelkaarten, snappen we ook hoe het werkt. We hebben eigen ideeën over hoe zo’n kaart er niet alleen aantrekkelijk uitziet, maar ook welke kleuren bepaalde emoties oproepen, welk formaat het lekkerst in de hand ligt, dat zweverige en vage taal niet bij onze doelgroep past. Alles is doordacht en met een reden. 

Amber Delahaye

Amber Delahaye (1989) is kunstenares, illustrator en grafisch vormgever. Zij denkt in beelden, spreekt in kleuren en schrijft in tekeningen. Een echte beelddenker ‘met zo’n kunstenaarslook’, zoals Jenneke het noemt. Op een dag stond Amber bij Jenneke aan de deur met het knalidee om samen orakelsets te creëren.

 

“Hallo, kijk dan! Samen hebben we meer dan alles in huis om dat te doen!” Daar zat wel iets in. ‘‘En ineens heb je dan een orakelkindje samen’’, zegt ze, een traantje wegpinkend.

Jenneke van Genechten

Jenneke van Genechten (1988) is schrijfster en holistisch therapeute. Zij is juist de talige van de twee en schrijft al van kinds af aan hele computers vol. Ze kijkt naar het leven als een holistisch geheel en probeert dingen steeds vanuit een andere invalshoek te benaderen. In haar therapiepraktijk gebruikt ze orakelsets om helderheid te geven, maar wel met beide voetjes op de grond. ‘‘Een echte schrijverslook’’, had Amber gekscherend willen terugkaatsen, maar eigenlijk weten ze allebei niet hoe dat er dan uitziet.